26/11/2018

Beslissingen Ministerraad van 23 november 2018

Back to article overview

Algemene Mobiliteitsraad: integratie advies- en overlegorganen

Op voorstel van minister Ben Weyts 

Na adviezen van de MORA, de SERV en de Raad van State, wijzigt de Vlaamse Regering definitief het decreet over het beleid en beheer van zeehavens, het decreet over de SERV en het oprichtingsdecreet van de Mobiliteitsraad Vlaanderen. Bedoeling is de diverse overleg- en adviesorganen actief in het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken, zoals vermeld in de oprichtingsdecreten van de MORA, de Vlaamse Havencommissie en de Vlaamse Luchthavencommissie, te integreren in één nieuwe structuur. De structuur wordt opgevat als een Algemene Mobiliteitsraad met een Commissie Personenmobiliteit en een Commissie Goederenvervoer, Logistiek en Internationale knooppunten. De werkzaamheden van de nieuwe adviesraad moeten zorgen voor een multimodale aanpak van zowel beleid als investeringen, en bijdragen tot een visie op combimobiliteit en verknoping van netwerken. Dit ontwerp van wijzigingsdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Decreet MORA - nota Decreet MORA - decreet Decreet MORA - memorie
Decreet MORA - advies Decreet MORA - advies  
 

 

Strategische transformatiesteun RenaSci Oostende Recycling nv in Gent

Op voorstel van minister Philippe Muyters
 
De Vlaamse Regering kent 1,25 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan RenaSci Oostende Recycling nv in Gent. RenaSci Oostende Recycling is een Vlaamse onderneming die actief is in de circulaire economie. Het bedrijf is een dochtervennootschap van RenaSci Oostende Holding, een projectvennootschap die een 'waste-to-materials' afvalherwaarderingscentrale zal bouwen in Oostende. Het principe is dat al het binnenkomend afval geconverteerd wordt in bruikbare eindproducten. Zo wordt actief bijgedragen aan een duurzame oplossing voor de globale afvalproblematiek en de implementatie van de principes van de circulaire economie. 

 

Termijnverlenging definitieve vaststelling GRUP Openruimtegebieden Beneden-Nete 

Op  voorstel van minister Joke Schauvliege

Op verzoek van het Departement Omgeving beslist de Vlaamse Regering de termijn om over te gaan tot de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Openruimtegebieden Beneden-Nete’ te verlengen met zestig dagen. Het verzoek verwijst naar de inhoud van de adviezen en de bezwaren, die bijkomend overleg en onderzoek vereisen, in het bijzonder omwille van de waterproblematiek en de bebouwbaarheid van het woonuitbreidingsgebied. 
 
Termijnverlenging Beneden-Nete - nota Termijnverlenging Beneden-Nete - 

 

Decreet met wijzigingen van de wet van 1 juli 1954 op de riviervisserij

Op voorstel van Vlaams Parlement
 
De Vlaamse Regering beslist tot bekrachtiging en afkondiging van het decreet met wijzigingen van de wet van 1 juli 1954 op de riviervisserij. Dit decreet werd op 14 november 2018 door het Vlaams Parlement aangenomen. 
 
 
Bron: Vlaanderen.be - Beslissingen Ministerraad 23 bovember 2018