24/02/2022

Finale draft BBT voor het voorkomen van afstromen van erfsappen beschikbaar

erfsappen
Terug naar artikeloverzicht

De finale draft van de BBT-studie erfsappen is vanaf nu online beschikbaar. Het gaat om een nieuwe BBT-studie voor het voorkomen van afstromen van erfsappen bij activiteiten (bv. inkuilen en opslag) die plaatsvinden bij een landbouwbedrijf of covergistingsinstallatie (ingedeelde inrichtingen).
In deze studie zijn 29 milieuvriendelijke technieken als BBT weerhouden. Enerzijds bevat de studie 14 generieke BBT (altijd BBT), van toepassing voor alle bedrijven die binnen de scope van deze studie vallen. Anderzijds zijn er 15 aanvullende of bijkomende BBT (BBT vgtg) van toepassing, mits voldaan aan de geldende randvoorwaarden (bv. igv nieuw aan te leggen erf/bedrijfsterrein) en/of voor specifieke deelsectoren (bv. landbouwbedrijven of covergistingsinstallaties). In het kader van het circulariteitsprincipe werden de BBT inzake waterhergebruik eveneens onder de aandacht gebracht.

De leden van het begeleidingscomité en de stuurgroep van het BBT-kenniscentrum hebben tot 22 april 2022 de gelegenheid om hun akkoord over de finale draft te geven, of eventuele commentaren over te maken. Na goedkeuring door het begeleidingscomité en de stuurgroep zal de BBT-studie aangevuld worden met de eventuele opmerkingen.